Video : Tipsbladet
Champions League

Vinicius sikrer Real Madrid fint udgangspunkt

Vinicius Junior scorede to gange, da Real Madrid fik 2-2 ude mod Bayern München i den første CL-semifinale.

Spændingen er fortsat intakt i Champions League-semifinalen mellem Bayern München og Real Madrid efter holdenes første møde, men med udsigt til hjemmebanefordel i returkampen har Real Madrid en lille fordel.

En tempofyldt og omskiftelig semifinale i München endte 2-2 tirsdag aften, og det kan ingen af holdene for alvor brokke sig over bedømt ud fra spil og chancer.

Vinicius Junior åbnede målscoringen i første halvleg, og lukkede den i slutningen af anden halvleg. Imellem den rapfodede brasilianers to mål scorede Leroy Sané og Harry Kane for Bayern München.

Før opgøret var en række Bayern-profiler meldt tvivlsomme af træner Thomas Tuchel, men det var muligvis spil for galleriet. I hvert fald var både tvivlsomme Leroy Sané og Jamal Musiala så klar, at de kunne starte inde, og begge fik hovedroller.

Der var blot spillet 40 sekunder, da Sané kom til kampens første store chance, men Andriy Lunin diskede op med en stærk fodparade i Real Madrid-målet.

Hjemmeholdet dominerede og havde flere andre muligheder i kampens indledning, men det endte med at være en tidligere Bayern München-spiller, som stjal rampelyset først.

Med en formidabel aflevering splittede Toni Kroos bagkæden ad, og Vinicius Junior omsatte tyskerens mesterlige pasning til mål.

Real Madrid er turneringseksperter i Champions League, men var trods alt en kende heldige med at føre ved pausen.

Anden halvleg begyndte på den modsatte måde af første halvleg. Real Madrid kom bedst ud, og Toni Kroos havde en stor mulighed for at gøre det til 2-0, men i stedet udlignet Bayern otte minutter efter pausen.

Leroy Sané drev bolden ind i feltet og afsluttede hårdt i det korte hjørne, så Lunin måtte sprælle forgæves i målet.

Straks efter udligningen tog hjemmeholdet så føringen. Jamal Musiala havde hurtige fødder i feltet og blev fældet. Det gav et straffespark, som Harry Kane satte ind med et fladt spark til venstre for sig selv.

Landsmanden Eric Dier var den største synder i bestræbelserne på at øge føringen, inden Vinicius Junior udlignede for Real Madrid.

Efter 82 minutter begik sydkoreaneren Kim Min-Jae straffespark på Rodrygo, og det omsatte Vinicius Junior sikkert.

Der er returkamp i Madrid onsdag 8. maj.